projet-maison.overblog.com

ИЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВЕРТИКАЛНО ПЛАНИРАНЕ

potager

"Проектите за вертикално планиране са част от инвестиционните проекти изискващи се за изграждането на сгради и съоръжения, според Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.

Изработването на проекта за вертикално планиране става върху подробна геодезическа снимка на съществуващите ситуационни и теренни особености, в обхвата на обекта, за който се разработва проекта.
Вертикална планировка
С изготвянето на проект за вертикално планиране става взаимното обвързване във височинно отношение на съществуващите и новопроектирани сгради, съоръжения и обекти на техническата инфраструктура, като например водопровод или канализация, така че да се осигури безпроблемната им експлоатация и функциониране.
Друг основен проблем, който се решава с вертикалното планиране е оттичането на повърхностните води (дъжд, сняг и др.) в естествени водоприемници или канализационната мрежа.
Решава се и проблема с ерозията на почвата, като проектирането на площите свободни от застрояване става така, че почвата да бъде предпазена от отмиване.
Достъпът на хора или автомобилен транспорт се решава в зависимост от съществуващия терен. В зависимост от терена и местоположението на обекта, до който трябва да се осигури достъп се проектират необходимите системи от стъпала, подпорни стени и алеи.
Работата на проектантите на вертикалната планировка е тясно свързана с работата на проектантите на други части от инвестиционния проект, като например архитекти, ландшафтни архитекти, конструктори, инженери по транспортно строителство, ВиК инженери и др.
Чрез изготвяните от нас проекти за вертикално планиране винаги се стремим да постигнем най-ефективните и икономични проектни решения при определянето на височинното положение на улиците, сградите, алеите и другите площи и съоръжения с цел осигуряване на максимално удобство за транспортните средства и пешеходците, създаване на условия за целесъобразно застрояване и отвеждане на повърхностните води в естествени водоприемници и канализационната мрежа." http://eria-bg.com/vertplan.html

"ИЗРАБОТВАНЕ НА ТРАСИРОВЪЧНИ ПЛАНОВЕ

Според Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, при изготвянето на част "Геодезическа" на инвестиционните проекти за изграждането на сгради и съоръжения, се изисква изработването на трасировъчни планове. Те съдържат данни, необходими за трасирането на характерни точки от проектираните обекти, като възлови точки от конструкцията, конструктивни оси и др.
При изработването на трасировъчните планове прилагаме данни, както за ортогонално трасиране, така и за трасиране по координати в съответната координатна система. Прилагаме и данни за всички отстояния, размери и дължини, проектни коти, изходни нивелачни репери и опорни точки, необходими за точното определяне върху терена на съответното съоръжение." http://eria-bg.com/trasplan.html

"КОЛИЧЕСТВЕНИ И СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ

Количествените и стойностните сметки са основна база за изготвяне на оферти към инвеститори, доставчици, за изготвяне на документация за участие в търгове и др.
С помощта на количествените и стойностните сметки се извършва цялостното планиране на строителния процес.
С количествените и стойностните сметки за вертикално планиране, които изработваме получавате точни данни за количеството и стойността на необходимите ви строителни материали и видове работи, необходими за изграждането на елементите предвидени с проекта за вертикално планиране към съответния инвестиционен проект за изграждане на сграда или съоръжение." http://eria-bg.com/kolsmetka.html

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :